• 12
  • 12

- Борбено оклопно возило пешадије, које смо добили на основу војно-техничког споразума постигнутог између председника Путина и председника Вучића, показује да је врхунског квалитета и сви наши припадници умеју да га користе и спремни су да изврше свако наређење - поручио је министар Вулин, нагласивши да свако улагање у Војску Србије јача Војску Србије и да снажна и обучена војска значе снажну Србију, сигурнији и дуготрајнији мир.

- Сви припадници Војске Србије максимално су мотивисани да дају све од себе да врате свом друштву и својој земљи све оно што су уложили у њих и све оно што се улаже у Војску Србије. Имали смо ове године и два повећања плате, повећавање дневница, имали смо значајан рад на повећавању стандарда свих припадника Војске Србије, а то су увек враћа добрим - истакао је министар Вулин.

Према речима заменика команданта Оклопно-извиђачког батаљона Копнене војске мајора Милоша Милошевића, након завршетка теоријске и практичне обуке, на Пасуљанским ливадама реализују се припремна и школска гађања на новим средствима БРДМ - 2МС, која су значајно унапређена у односу на стара.

 

 

- Изузетно смо задовољни резултатима које су наши припадници постигли. Разлике које су на овом средству, у односу на старо, омогућавају да оцене у гађању иду за једну, до две оцене више, а модернизација се пре свега односи на нове нишанске, осматрачке справе, на нове моторе и системе за вешање - рекао је мајор Милошевић.

Нишанџија на возилу БРДМ - 2МС млађи водник Миљан Тимотијевић подсећа да је обуци у гађању новим средствима претходила и вежба осматрања у дневним и ноћним условима.

- Што се тиче новог возила БРДМ - 2МС, возило је јако поуздано. Много је лакше за осматрање и нишањење дању и ноћу, самим тим зато што имамо више нишанских справа. Много је лакше заузети елементе за гађање, односно измерити даљину до циља, заузети коректуре, а и прецизност хватања циља је много боља - истакао је млађи водник Тимотијевић.

Данашњој обуци у гађању присуствовали су и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Мирољуб Чупић и начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Милан Поповић.

Видео/ Фото/ Текст: mod.gov.rs