• 08
  • 05

- Врховни командант Војске Србије председник Вучић обишао је Трећи ракетни дивизион за ПВД. Хоћу да му се захвалим због тога што је вратио име Трећем ракетном дивизиону. Трећи ракетни дивизион је онај славни дивизион који је оборио „Невидљивог“, авион Ф-117, оно чудо за које се мислило да не може да се обори. Оборио је такође и Ф-16. Оборио је оно што се није могло оборити, али и њега су оборили после 2000. године. Једноставно су му избрисали име – да не узнемиравамо, да не нервирамо некога, јер може неко да се сети шта је тај дивизион урадио – рекао је министар Вулин.
 
Враћањем имена, Трећи ракетни дивизион за ПВД, поново је, како каже министар Вулин „добио и своје име и своје место у Војсци Србије.“


 

- Историја је чудо. Историја сама од себе уме да нађе свој пут па се ето баш погодило да на дан када је оборен Ф-16, врховни командант дође да обиђе Трећи ракетни дивизион, који се вратио у Војску Србије, као и то да га дочека командант 250. ракетне бригаде за ПВД бригадни генерал Тиосав Јанковић, који је баш испалио ракету која је оборила Ф-16. Историја уме сама од себе да постави ствари – поручио је министар Вулин, додавши да је Србија данас много сигурнија него што је некада била.

Текст/ Фото: МОД - Видео: vulin.rs