• 19
  • 07

"Најважније је да су пилоти здрави. То се дешава. Ето, пре неколико дана су се сударила два Бундесверова авиона, Ф-35 је више пута пао", наводи министар одбране.

Додаје да незгода која се десила "газели" не може да се предупреди.

"Хеликоптер је био исправан. Најмање пет потписа морате да имате да би се један ваздухоплов ставио у лет. На нама је да увек авиони буду исправни, пилоти спремни за лет, а овакве ствари се дешавају и дешаваће се", напомиње Вулин.

"Много се улаже у војску" 

Када је реч о ПВО систему "мистрал", министар одбране навео је да је то најмодернији систем блиске заштите.

 

 

Према његовим речима, наше јединице а и цела Србија биће сигурније.

"До краја године ћемо имати нових хеликоптера више него икад. Одржавамо и сваки од ових који су у летном стању. Пуно се улаже у војску, у квалитет технике", рекао је министар одбране истичући да је да је српска ПВО уништавана од 1999. до 2012. када су је сви јачали.

Србија, напомиње, мора да буде спремна за мир.

"Војска се наоружава да Србији нико не прати. Када је Србија снажна и обучена, нико неће да је дира. Све што радимо радимо да бисмо сачували мир", истиче министар одбране. 

"Приштина као Исламска држава" 

Министар одбране рекао је да косовског премијера Рамуша Харадинаја нервира то што је свакоме јасно да је косовска независност није готова ствар.

"Када вам земља снаге као што је Француске допусти да купите најмодерније оружје, онда значи да има поверење у вас. Такве системе не можете да нађете код терориста, у Исламској држави. А Исламска држава је нешто најближе ономе што ради Приштина. Приштина и Београд, то вам је као да поредите Исламску државу и Европску унију", сматра Вулин.

Вулин о случају ћирилице у Вуковару: Ваљда ће ЕУ реаговати

Коментаришући изјаву председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић која се противи одлуци Уставног суда о повратку ћирилице у Вуковар, министар одбране је рекао да би "био срећан када би престала та неоусташка политика".

"Ко год је хтео да укине ћирилицу, хтео је да укине и Србе. Ваљда ће Европа сад реаговати и да каже да је то срамота", рекао је Вулин.

Текст/ Видео: РТС - Фото: Илустрација