• 03
  • 10

Utakmici i današnjem obilasku Sportskog centra prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić.

Pre nego što su odmerili snage na terenu među koševima, košarkaši su obišli i Pištoljsku streljanu, u kojoj se pripadnici Vojske Srbije pripremaju za takmičenja u streljaštvu, na kojima postižu zapažene rezultate. Već poznati po preciznom šutu, tokom posete Pištoljskoj streljani, naši košarkaši imali su priliku da provere svoju preciznost i u rukovanju oružjem.

Među košarkašima koji su danas posetili Vojnu akademiju bio je i Marko Kešelj koji je nakon utakmice istakao da je proveo uzbudljiv dan na Akademiji.

- Imali smo priliku da prisustvujemo gađanju, gde su nam stručni ljudi pokazali kako se rukuje vatrenim oružjem. Ali, posle toga smo prešli u sportsku dvoranu, na "naš teren", gde smo imali tu čast da odigramo utakmicu pred kadetima Vojne akademije, gde je naš tim već malo bolje pogađao. Rezultat je bio u drugom planu, dobro smo se zabavili, i proveli smo jedan izuzetno lep dan – istakao je Kešelj dodajući da su se pripadnici Ministarstva odbrane predstavili kao dobri borci i da su pokazali ono što ih je uvek krasilo – da nikada ne odustaju.

Veoma lepe utiske sa današnjeg susreta poneo je i košarkaš Nikola Dragović, koji je zahvalio na gostoprimstvu pripadnicima Vojne akademije.

- Prvi put sam bio u streljani, i baš sam bio oduvševljen što sam prisustvovao gađanjima i na simulatoru – istakao je Dragović dodajući da su se u streljani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pokazali na svom terenu, a da su tokom utakmice pokazali da su dobri i srčani sportisti.

Uz Kešelja i Dragovića, na terenu su svoje umeće danas pokazali i Nenad Krstić, Ivan Paunić, Luka Mitrović, Marko Ribić i Nemanja Protić.

Govoreći o utiscima sa današnjeg susreta u ime ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zastavnik prve klase Nenad Pantoš izrazio je veliko zadovoljstvo u svoje i u ime svojih kolega što su nekadašnji reprezantativci i profesionalni košarkaši svojim prisustvom uveličali ovaj susret.

- Prvo smo mi u našoj sportskoj streljani pokušali da dočaramo naše umeće u veštinama sportskog streljaštva, a posle toga su reprezantativci i njihove kolege nama dočarale svoje veštine tokom utakmice. Pitanje pobednika ovog puta nije bilo u prvom planu, bila je fer i korektna borba - istakao je zastavnik Pantoš dodajući da mu je drago da je tokom utakmice vladala izuzetna atmosfera.

On je, takođe, zahvalio našim košarkašima što su izdvojili vreme i dali doprinos da se današnje sportsko druženje i održi, kao i ministru Vulinu koji je inicirao tu aktivnost i prepoznao značaj sporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

- Želeo bih da se ovakvi revijalni skupovi i u drugim sportovima održavaju i u većem broju, i nadam se da ćemo imati sve više uspeha i da će se na ovaj način još više popularizovati sport u vojsci, a civilnim strukturama približiti Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije – poručio je zastavnik Pantoš.

Igrače obe ekipe su sa tribina bodrili kadeti Vojne akademije, koji su nakon utakmice imali priliku da se fotografišu i druže sa svojim omiljenim sportistima.

Foto/ Tekst: mod.gov.rs