• 19
  • 07

"Najvažnije je da su piloti zdravi. To se dešava. Eto, pre nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona, F-35 je više puta pao", navodi ministar odbrane.

Dodaje da nezgoda koja se desila "gazeli" ne može da se predupredi.

"Helikopter je bio ispravan. Najmanje pet potpisa morate da imate da bi se jedan vazduhoplov stavio u let. Na nama je da uvek avioni budu ispravni, piloti spremni za let, a ovakve stvari se dešavaju i dešavaće se", napominje Vulin.

"Mnogo se ulaže u vojsku" 

Kada je reč o PVO sistemu "mistral", ministar odbrane naveo je da je to najmoderniji sistem bliske zaštite.

 

 

Prema njegovim rečima, naše jedinice a i cela Srbija biće sigurnije.

"Do kraja godine ćemo imati novih helikoptera više nego ikad. Održavamo i svaki od ovih koji su u letnom stanju. Puno se ulaže u vojsku, u kvalitet tehnike", rekao je ministar odbrane ističući da je da je srpska PVO uništavana od 1999. do 2012. kada su je svi jačali.

Srbija, napominje, mora da bude spremna za mir.

"Vojska se naoružava da Srbiji niko ne prati. Kada je Srbija snažna i obučena, niko neće da je dira. Sve što radimo radimo da bismo sačuvali mir", ističe ministar odbrane. 

"Priština kao Islamska država" 

Ministar odbrane rekao je da kosovskog premijera Ramuša Haradinaja nervira to što je svakome jasno da je kosovska nezavisnost nije gotova stvar.

"Kada vam zemlja snage kao što je Francuske dopusti da kupite najmodernije oružje, onda znači da ima poverenje u vas. Takve sisteme ne možete da nađete kod terorista, u Islamskoj državi. A Islamska država je nešto najbliže onome što radi Priština. Priština i Beograd, to vam je kao da poredite Islamsku državu i Evropsku uniju", smatra Vulin.

Vulin o slučaju ćirilice u Vukovaru: Valjda će EU reagovati

Komentarišući izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja se protivi odluci Ustavnog suda o povratku ćirilice u Vukovar, ministar odbrane je rekao da bi "bio srećan kada bi prestala ta neoustaška politika".

"Ko god je hteo da ukine ćirilicu, hteo je da ukine i Srbe. Valjda će Evropa sad reagovati i da kaže da je to sramota", rekao je Vulin.

Tekst/ Video: RTS - Foto: Ilustracija