• 12
  • Октобар

-Померање протокола није ништа необично када постоји хемија између лидера и то сам више пута могао да видим у важним и значајним догађајима у којима се једноставно искорачи из протокола, и у којима се покаже та људска црта. Углавном ви знате шта ће се десити током посете, о чему ће се разговарати, који ће споразуми бити потписани, а онда у току посете ви добијете информацију да је турски председник изашао са предлогом према нашој страни да је спреман да нам обезбеди финансиања по најнижим могућим каматним стопама, које ми не можемо да дамо сами себи када се задужујемо код наших банака. То вам говори да се током посете десило нешто што је посету учинило више пријатељском него службеном. То је та ствар која вам говори о квалитету личности које разговарају о некој личној људској хемији која се створи између њих, разумевању које после осети наши грађани – рекао је Вулин за ТВ ПИНК.

Према његовим речима, економија је безбедност и уколико немате, како је рекао, безбедну и сигурну државу нико неће доћи да улаже код вас.

-Нико неће да дође са новцем у земљу која је пред распадом, где је политичка нестабилност, где не знате ко влада, где не знате шта ће бити сутра. Председник Ердоган је то рекао и на затвореним деловима ове посете, али то је врло гласно рекао и у Новом Пазару. Он цени личну храброст Александра Вучића. 15-. јула када је цео свет не баш принципијелно ћутао и чекао да види шта ће се десити у Анкари, када су чекали да виде ко ће превладати, да ли ће пучисти, да ли ће се председник Ердоган успети одупрети војном удару, председник Вучић је сазвао хитну седницу Владе и изашао са јасним ставом коју је чуо цео свет и који је јављен и турском руководству да ми подржавамо легалне и легитимне органе и никакав војни или било који други удар не долази у обзир што се тиче Републике Србије. Много ближи пријатељи Турске су ћутали и гледали шта ће се десити – истакао је Вулин и додао:

-То турска политика никада неће заборавити Србији и никада неће заборавити Александра Вучића.

Текст: ПИНК - Фото: tccb.gov.tr