• 22
  • 05

Коментаришући оптужбе црногорског шефа дипломатије Срђана Дармановића да "Црна Гора неће дозвољавати да се Србија, под плаштом наводне угрожености интереса Срба у Црној Гори, меша у унутрашње ствари наше државе", српски министар одбране Александар Вулин каже да ако је ово што се у Црној Гори дешава пример стабилности, да се нада "да нам Црна Гора никада неће показати шта за њу значи нестабилност".

- Изгледа да господин Дармановић није имао прилике да види шта се дешава у црногорским градовима, па може да каже како је Црна Гора пример стабилности. Ако погледа кроз прозор биће изненађен што види хиљаде Срба који бране светиње СПЦ и нису задовољни својим положајем у Црној Гори - истакао је Вулин.

 

 

Додаје да су "напади на имовину СПЦ,  изазвали поделу у народу, а хапшења свештеника и разбијање силом мирних протеста довели су до веома напете ситуације".

- Ако је то пример стабилности, надам се да нам Црна Гора никада неће показати шта за њу значи нестабилност. Желим мирну и успешну Црну Гору јер се њен немир преноси и на суседне земље. Србија нема територијалне претензије, нема примедбе на право Црне Горе да сама одлучује о себи, али тражи да се води рачуна о Србима и њиховим националним правима. Не бојте се Србије, она је пријатељ, чувајте се велике Албанија и чувајте се насиља према Србима, то су непријатељи стабилности на Балкану - навео је министар.

Текст: Курир - Видео: vulin.rs - Фото: Мреже