• 30
  • 05

- Радујем се што је комесар Борел још једном подсетио да би комадање Србије изазвало ратове и сукобе какве је изазвало и разбијање СФРЈ и да је најбоље да све остане у оквирима међународног права. Посебно сам му захвалан што ће његову лекцију морати добро да проуче чланице Европске уније које су признале тзв. Косово и тако угрозиле стабилност Балкана - истакао је министар Вулин.

Он је нагласио да ако Европска унија хоће да има примат у вођењу преговора између Београда и Приштине, нека најпре докаже да њена реч нешто вреди и нека већ једном спроведе Бриселски споразум у целини, онако како је закључен и како је ЕУ гарантовала да ће бити спроведен. До тада њихова реч је "сфера пропаганде".

- Када год су странци одлучивали о народима Балкана размишљали су о својим интересима, о војним базама или природним богатствима које желе да користе али никада нису ни помислили на будућност балканских народа. То смо научили у крвавим ратовима које смо водили због њих, а и са њима. Време је да ми Балканци сами одлучимо како ће живети наша деца - поручио је министар Вулин.
 

Текст/ Фото: МОД