• 23
  • 06

Министар Вулин присуствоваће Паради победе на позив министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа.

Према речима министра Вулина, наши гардисти су добро, здрави су, „уложили су огроман напор, били су у карантину, вежбали су, припремали се и биће на висини задатка“.

- Сутра ће показати како изгледају потомци победника из Другог светског рата. У име врховног команданта Војске Србије данас сам их поздравио и пожелео им много успеха и да још једном покажу да су Срби народ који изнад свега цени слободу, да су увек били на правој страни света и да су увек били народ који непогрешиво бира слободу и победу. Тамо где су Срби, тамо је слобода, тамо је победа - поручио је министар Вулин.

Заменик команданта Гарде пуковник Жељко Гавриловић рекао је да су припадници те јединице завршили припреме и да су спремни за Параду победе.

- Људство је максимално мотивисано, свесно указаног поверења, даће максимум по питању стројеве изграђености и на најбољи начин приказати да смо припремељени да нашу војску и нашу државу представимо у најбољем светлу - истакао је пуковник Гавриловић.

Наше гардисте, уз министра одбране, обишли су и заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Петар Цветковић и помоћник министра за политику одбране Милан Ранковић.

Парада победе биће одржана на Црвеном тргу, на месту где је Црвена армија 1945. године прославила победу над фашистичким силама Осовине.

На челу ешелона Гарде биће командант гардијског батаљона потпуковник Драган Јаковљевић.
 

Текст/ Фото/ Видео: МОД