• 28
  • 04

- Не дезинфикују се улице алкохолом, ни 70-опостотним ни било којим другим. Оне се дезинфикују натријум-хипохлоритом, а он се не добија ни из дуње, ни из вишње, ни из шљиве, ни из кромпира – као вотка, или из жита, већ из индустијске соли, електролизом уз нарочиту машину, и у односу 1:9 ефикасно убија коронавирус на радним површинама. Сад знамо да посланик Живковић осим што зна да мрзи и нашу војску и наше руске пријатеље – руску браћу, не зна ништа о ономе о чему говори. Каже „Зашто наш АБХО то не ради?“ Наш АБХО је то урадио у: Крушевцу, Ваљеву, Неготину, Деспотовцу, Нишу, Београду, Новом Саду, Рашкој, Краљеву, Чачку, Власотинцу, Бабушници, Медвеђи, Бојнику, Лебану, Прешеву, Сврљигу, Лесковцу, Бачкој Тополи, Ћуприји, Параћину, Новом Пазару, Врању, Бујановцу, Сурдулици, Варварину, Алексинцу и Великом Трновцу, па све то више пута – рекао је министар Вулин.

 

 

Министар Вулин је подсетио да су од 2007. године власти ДОС-а укинуле корпусе и армије, а са њима и ефикасни АБХО, када смо на нивоу војске имали бригаду АБХО, на нивоу дивизије имали смо чету, а у свакој бригади био је по мешовити вод, а у батаљону по једно одељење АБХО.

- Захваљујући њима, који су нам свели АБХО заштиту на један једини батаљион који имамо на читавом нивоу војске, ми морамо да тражимо помоћ и хвала Богу што постоје руски пријатељи који су нам ту помоћ дали и што су нам помогли. Овако их вређати и лагати њима, а посебно о припадницима војске о томе да нису адекватно заштићени, говори о томе колико мрзите и колико сте све време и ово ванредно стање користили не да помогнете својој земљи него да јој наудите где год и колико можете. Да припадници војске, који у хиљадама брину о свакоме од нас, нису адекватно заштићени, имали бисте хиљаде заражени. Хвала Богу, немате их. Немојте да будете тужни због тога. Да нису адекватно заштићени имали бисте десетине мртвих и хвала Богу немате их и нећете их имати. Немојте да будете тужни због тога, него се обрадујте због тога и кажите да је нешто добро урађено као што јесте – поручио је министар Вулин, нагласивши да су сви припадници војске били адекватно збринути и опремљени и да ће то бити.

Текст: ПС - Фото: Друштвене мреже - Видео: НСРС