• 29
  • 04

Он је истакао да грађани Србије гласају за политичке партије које имају јасан европски пут и да ту нема никакве дилеме и додао да Влада, чији је члан, има јасну политику када је у питању Европска унија.
 
- Не радим против такве политике. Моји ставови су моји ставови и имам право да кажем да сам захвалан и Народној Републици Кини и Руској Федерацији и Турској, свакоме ко нам је помогао и нећу да се извињавам због тога. Немам разлога да се извињавам због истине, то је истина. Ја сам еуроскептик, као Борис Џонсон, као Салвини, као Саркози, еуроскептик као многи Европљани, а цитат о смрти европске солидарности није први пут изговорен у Србији. Изговорен је и у Аустрији и у многим другим земљама и питајте грађане Италије шта мисле о европској солидарности и како се у Шпанији показала та европска солидарност – поручио је министар одбране нагласивши да не жели никоме да „соли памет“.


 

- Желим да Србија буде толико напредна и јака да је свако жели па и Европска унија, али да ли је истина да нам је прво помоћ стигла из Кине и Руске Федерације – јесте, одатле је стигла. Да ли за то треба да будемо захвални – треба. Да ли сам захвалан Европској унији на сваком виду помоћи – јесам. Али, немојте тражити од мене да се правим да нам нико други није помогао када нам јесте помогао и помогао је када јесте било најтеже и најпотребније, а стигла је помоћ из земаља које се жестоко боре с кризом. Надам се да је Европска унија захвална председнику Вучићу и Србији за помоћ коју је послао. Надам се да је Европска унија захвална због помоћи која је стигла у Италију, због помоћи коју је председник Вучић понудио и другим земљама Европске уније. Србија је довољно јака да може то да уради – истакао је министар Вулин.

Текст: МОД - Фото: ТАНЈУГ - Видео: НСРС