• 30
  • 05

Вулин је подсетио да је НАТО пакт на данашњи дан, пре 21 годину извршио један од својих најстрашнијих злочина према српском становништву и да су на Варваринском мосту страдали недужни цивили и деца. 
"На данашњи дан пре 21 годину, НАТО пакт је извршио један од најстрашнијих злочина према цивилном становништву.
На Варваринском мосту убијени су жене, деца, убијени су најбољи математичари, најбоље ћерке, најбољи синови, убијена су наша деца.", навео је Вулин. 

Лидер ПС-а је казао да док год је Вучић на челу Србије, Србија неће ући у НАТО пакт, нити у било који други војни савез и истакао да ће његов Покрет социјалиста Вучићеву политику војне неутралности увек следити и подржавати. 

"Док Александар Вучић води Србију, док сам ја министар одбране, Србија неће бити члан НАТО пакта, нити ће бити члан било ког војног савеза. Србији нико никада неће моћи да нареди да чини зло какво је чињено нама.
Србија је војно неутрална, то је изабрала да буде, то је најчаснији пут који смо могли да изаберемо и то је политика председника Вучића коју ће Покрет социјалиста дословно и увек подржавати. 

Вулин је напоменуо да Србија никада неће престати да тражи одговорност за злочине које је НАТО пакт починио над српским становништвом. 

"Србија неће престати да тражи одговорност, Србија неће престати да се сећа ни убица, ни жртава. Двадесет једну годину је премало да би смо заборавили какво нам је зло учињено и да за то зло нико никада није одговарао. А ни двеста година неће бити довољно да заборавимо наше жртве, наше побијене и да престанемо да их се сећамо." , рекао је председник Покрета социјалиста у Пожаревцу 

Вулин је са члановима ПС-а минутом ћутања одао пошту свим невиним жртвама страдалим на Варваринском мосту за време НАТО агресије 1999. године. 


 

Текст: ПС - Фото: Мреже