• 23
  • 05

Вулин је поручио да је Џаферовић, још једном, покушао да забије нож у леђа Вучићу, тако што је разговарао са такозваним премијером лажне државе Косово и да се тиме најдиректније умешао у унутрашња питања Србије.  

"Александар Вучић никада није пропустио да каже колико му је стало до територијалног интегритета и суверенитета Босне и Херцеговине.
Уместо да му се Шефик Џаферовић за то захвали и да га подржи, он му је још једном, након што су покушали да га убију у Сребреници, покушао да забије нож у леђа, тако што је разговарао са такозваним премијером лажне државе Косово и тако што је почео да се меша у унутрашња питања Републике Србије. 
Уместо да Џаферовић Куртију каже да је политика Босне и Херцеговине та да БиХ не признаје лажну државу Косово и да је Косово само део Републике Србије и ништа више, Џаферовић се са њим усаглашава око некакве промене граница.", сматра Вулин.

 

 

Он је истакао да Џаферовић не поштује устав сопствене земље, нити Србе који живе у БиХ. 

"Џаферовић не поштује устав сопствене земље, не поштује политику сопствене земље и не поштује оно што Срби у Босни и Херцеговини мисле и осећају.", казао је Вулин 

Вулин је рекао да ће Републику Српску сматрати као посебну државу, а не као део БиХ, док год Џаферовић не почне да поштује Устав БиХ и Србе који тамо живе. 
"Ако он не поштује своју земљу, ако не поштује грађане своје земље, ако не поштује мој народ који живи у БиХ, онда ни ја више нисам дужан да поштујем Босну и Херцеговину. Не морам више ни ја да говорим да је Република Српска део Босне и Херцеговине. Од сада, па док Џаферовић не почне да поштује Устав Босне и Херцеговине, за мене је Република Српска посебна и тако ћу је ословљавати, никако другачије. 
Избор је на Џаферовићу. Кад се он врати Уставу Босне и Херцеговине, онда ћу се можда и ја сетити да је Република Српска део Босне и Херцеговине. До тада ако он не поштује своју земљу, не морам да је поштујем ни ја.", закључио је Вулин.

Текст/ Фото/ Видео: ПС