• 08
  • 11

"Зато када Вучић добије позив да у Загребу говори на скупу партија сродних СНС, они који су га позвали морају да се правдају као да су урадили нешто лоше, а декларисане усташе траже да му се долазак забрани", рекао је Вулин, коментаришући нападе дела хрватске јавности због могућег доласка председника Србије Александра Вучића на конгрес Европске народне партије у Загребу.

Kаже да и они који су га позвали и они који би да му забране да дође не воле Србе који говоре истину, не праштају Олују и не извињавају се у име Срба да би оправдали хрватске злочине.

"У хрватској политици однос према Србима се разликује у нијансама, а Вучић им пођеднако смета. Ако зовете госта и желите да дође, зашто се правдате усташама", навео је Вулин.

Он каже да не зна да ли ће Александар Вучић отићи у Загреб, али да зна да и они што су га позвали и они што му бране да дође желе да га нема.

"Хрвати су правили и праве пуно грешака али у једној ствари су непогрешиви, непогрешиво знају који Срби чувају и Србе и Србију и њих мрзе искрено и страсно", изјавио је Вулин.

Текст: Танјуг - Фото: МОД