• 16
 • 09

Ministar Vulin u Banjaluci: Zahvaljujući politici predsednika Vučića i predsednika Dodika, Srbi sa obe strane Drine i Srbi gde god da žive bliže su jedni drugima nego što su ikada bili

- U ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića svim Srbima gde god da žive, čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Još pre nekoliko godina počeli smo na inicijativu predsednika Vučića i predsednika Dodika da obeležavamo najvažnije datume iz naše zajedničke prošlosti, ali ono što je važnije od tih datuma naše prošlosti, jeste što smo čvrsto vezali svoju budućnost. Zahvaljujući politici predsednika Vučića i predsednika Dodika, Srbi…
 • 15
 • 09

Samohodna top-haubica 155 mm NORA-B52 M15 - ponos domaće odbrambene industrije

Samohodna top-haubica NORA–B52 M15 jedan je od najbolje prodavanih složenih borbenih sistema domaće odbrambene industrije i projekat koji je dokaz sposobosti našeg vojnoindustrijskog kompleksa i inventivnosti naših vojnih inžinjera. Ovo je već peta generacija NORE u kojoj su implementirana sva nova saznanja i tehnologije i koja se dugi niz godina pokazala vrlo uspešno na tri kontinenta.
 • 14
 • 09

Herojskoj 63. i odlikovanoj 72. brigadi vraćen zasluženi status

Odlukom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, elitnim jedinicama Vojske Srbije – 63. padobranskoj brigadi i 72. brigadi za specijalne operacije, ove godine konačno je vraćen rang brigade i znamenja koja su pripadnici tih jedinica nebrojeno puta zaslužili požrtvovano štiteći otadžbinu i stojeći tamo gde niko drugi nije smeo da stoji.
 • 11
 • 09

Ministar Vulin: Vojska Srbije je obustavila rad na oko 200 različitih aktivnosti međunarodne vojne saradnje

- Sprovodeći odluku Vlade Republike Srbije, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine međunarodnih vojnih aktivnosti koje je trebalo da se održe u narednih šest meseci. Vojne vežbe su najviši oblik vojne saradnje i u narednih šest meseci je bilo predviđeno da sa predstavnicima drugih armija sveta vežbamo ukupno osam puta. Od tih osam puta, četiri puta je trebalo da vežbamo sa vojskama istoka, a četiri puta sa vojskama zapada - istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je…
 • 11
 • 09

MiG 29 - garancija suvereniteta našeg neba

Zahvaljujući opremanju avionima MiG-29 i novim helikopterima, nabavljenim posle 25 godina, modernizaciji postojećih resursa i ulaganjima u poboljšanje materijalnog statusa pilota i letača, srpsko Ratno vazduhoplovstvo značajno je ojačano.
 • 10
 • 09

Visoko rusko odlikovanje za ministra odbrane Aleksandra Vulina

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je ministru odbrane Republike Srbije Aleksandru Vulinu Spomenicu direktora Federalne službe Ruske Federacije za ostvarenu vojno-tehničku saradnju na današnjoj ceremoniji dodele odlikovanja predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom 75 godina pobede nad fašizmom, održanoj danas u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba.
 • 07
 • 09

Ministar Vulin za kinesku televiziju CCTV: Proslava pobede znači negovanje mira i upozorenje za budućnost

“Bez velike Komunističke partije Narodne Republike Kine ne bi bilo moguće ostvariti tako veličanstvenu pobedu. Narod neko mora da pokrene, organizuje, nadahne, da da primer svojim ponašanjem, borbom i patriotizmom”, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u ekskluzivnom intervjuu za centralni informativni kanal kineske televizije CCTV povodom proslave 75. godišnjice pobede Narodne Republike Kine u ratu protiv Japana i svetskom antifašističkom ratu.