• 11
 • 08

Ministar Vulin: Centar za obuku pasa značajno razvijen u odnosu na prethodne godine

- Svaki segment Vojske Srbije zaslužuje podjednaku pažnju i poštovanje zato što ima razloga zašto postoji. Centar za obuku pasa je takođe veoma važan deo naše vojske, službeni psi olakšavaju život našim vojnicima, ali i čuvaju živote. U svim segmentima naše vojske postoje delovi gde su službeni psi veoma važni - istakao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin posle obilaska obuke u Centru za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu.
 • 10
 • 08

Ministar Vulin: Cilj Šiptara je da se pripadnici kosovskih policijskih snaga ubace u naše jednovremene patrole sa KFOR-om

Upitan da prokomentariše šiptarske tvrdnje da je Vojska Srbije tokom zajedničke patrole sa KFOR-om nelegalno ušla u Karačevo, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da već dva, tri dana iz Prištine pokušavaju da napadnu Vojsku Srbije i optuže nas kako ne poštujemo međunarodne sporazume, naše obaveze i da gazimo administrativnu liniju, iz čega se krije prvi cilj, a to je da se u jednovremene patrole KFOR-a i Vojske Srbije ubace pripadnici kosovskih policijskih snaga.
 • 10
 • 08

Ministar Vulin: Država Srbija nije prekršila nijedno domaće ili međunarodno pravilo

- Dozvola za izvoz oružja u Jermeniju, kao i bilo koja druga dozvola, dobijaju se na istovetan način. Dakle ne postoji dozvola za Jermeniju po posebnoj proceduri. Sve dozvole moraju da daju Ministarstvo trgovine i telekomunikacija, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo spoljnih poslova. Moraju da se ispune svi zakonski uslovi, a da ne bi oružje otišlo u bilo koju zemlju na prvom mestu je potrebno da ta zemlja ne bude pod sankcijama Ujedinjenih nacija - rekao je danas u Kruševcu ministar…
 • 10
 • 08

Početak izgradnje nove kovid bolnice u Kruševcu

Premijerka Brnabić zahvalila pripadnicima Vojske Srbije za neprocenjiv doprinos borbi protiv koronavirusa Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas početku izgradnje nove kovid bolnice u okviru Vojnog kompleksa "Rasina" u Kruševcu i zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom položila kamen temeljac za izgradnju te bolnice, čiji je završetak planiran do 15. decembra ove godine.
 • 09
 • 08

Ministar Vulin: Razvoj sistema PASARS i modernizacija radara „Žirafa“ važni su za Vojsku Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković prisustvovali su ispitivanjima rada protiv-avionskog samohodnog artiljerijsko-raketnog sistema (PASARS) sa integrisanim raketama „Igla” uvezanog sa modernizovanim osmatračko akvizicijskim radarom „Žirafa, na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.
 • 09
 • 08

Savremene uniforme pripadnika Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u prethodne tri godine posvetili su posebnu pažnju obezbeđenju savremenih uniformi koje odgovaraju specifičnostima zadataka i vojničkim potrebama, pa sada svaki pripadnik Vojske Srbije može da kaže da je opremljen najboljom uniformom prilagođenom svojim potrebama.
 • 08
 • 08

Ministar Vulin: Sačuvali smo Srbiju od migrantske krize

- Od 2015. godine kada je bilo najteže i kada je migrantska kriza bila na svom vrhuncu, pa evo do danas, Republika Srbija pokazuje da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica migrantske krize. Zahvaljujući ljudima u Komesarijatu, zahvaljujući volonterima, zahvaljujući pripadnicima čitavog sistema – Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Aleksandru Vučiću i svima onima koji su dali ogroman dopinos da migrantska kriza ostavi najmanje moguće posledice u Republici…