• 06
  • 12

- Desetine milijardi evra su sada krenula na predsednika Vučića. Pošto poznajem predsednika Vučića kažem da će Aleksandar Vučić radije poginuti nego što će dozvoliti da Srbijom ovladaju Šolak, Mišković i Đilas bez izbora. Svaki dan, mediji koje kontrolišu Šolak, Đilas i Mišković, pozivaju na ubistvo Aleksandra Vučića, blate njegovu porodicu, prave od ove države narko kartel. Svaki dan. Niti je slučajno, niti je jeftino. Samo milijarderi kakvi su njih trojica mogu da isfinansiraju tu kamapnju. Samo oni mogu da plate toliko ljudi. Samo oni mogu da kupe toliko karikatura i naslovnih strana. Samo oni mogu da finansiraju takav pristup u našim medijima. Niko drugi. I to u medijima koje kontrolišu u apsolutnom vlasništvu ili  ideološki. U oba slučaja, tu su da svojim ogromnim novcem kupe uređivačku politiku.


Ministar Vulin je ponovio da se objavljivanje naslovnica NIN-a i Danasa na kojima se predsednik Vučić stavlja pred snajper ne može tumačiti kao metafora i podvesti pod slobodu novinarstva.


- Snajper je smrt. Snajper ne može da bude metafora. Možete da zamislite da je neko drugi stavljen pred snajper, kako bi se tada reagovalo – rekao je ministar Vulin, poručujući da je čak strani vlasnik morao da urazumi Srbe koji uređuju NIN i kaže „Skinite tu bruku i nemojte da upropaštavate ono što nije vaše.“


Pretnje predsedniku Vučiću da će biti ubijen poput Aleksandra Obrenovića i Aleksandra Karađorđevća i sve ostale pretnje smrću mogu se protumačiti kao sistematske jer se njihovim ponavljanjem teži da kod ljudi pada osećaj i svest da je u pitanju nešto opasno, poručio je ministar Vulin i dodao da se objavljivanjem takvih sadržaja u medijima pokušava „stvorite privid da je većina u Srbiji baš za to i da će onda onaj ko to uradi učiniti nešto što narod želi.“


Ministar Vulin je ponovio da će građani Srbije u svakom narednom danu moći da vide na delu silu novca Šolaka, Miškovića i Đilasa usmerenu protiv predsednika Vučića.

Tekst: PS - Foto: Tviter