• 11
  • 06

Сваки грађанин који не жели да трпи овакав вид терора у обављању свакодневних животних потреба изложен је и физичком насиљу, па чак и свештеници.

Маске су пале, протести због поскупљења бензина постају насилни и то према грађанима који неће да трпе терор мањине.

Телевизија Пинк дошла је у посед шокантног снимка на ком се види како два возача у околини Сићева мучки ударају особе у другом аутомобилу, који су одлучили да покушају да избегну блокаду пута.

Да ствар буде још гора, по опозиционе организаторе протеста, као и за бахате учеснике овог инцидента, овог пута у аутомобилу је био старешина цркве Свете Петке у Островици, монах Јоаникије.

Осим што је нападнут игуман Јоаникије, код Шида је блокиран пролаз чак и патријарху Српске православне цркве Иринеју.

Патријарх, митрополит Амфилохије, владика Јован, Никола Селаковић и њихова пратња били су заробљени у непрегледној колони коју је направила неколицина политички инструираних појединаца.

Малтретирање грађана се наставља. Поново је била блокирана Славија, а екипа коју су послали лично Драган Ђилас и Вук Јеремић скупом, затамљеном лимузином покушала је да уништи фонтану на том тргу.

Подсећамо да такозвани протестанти због цене бензина нису у петак дозвољавали пролаз ни колима Хитне помоћи са животно угроженим пацијентима, као ни мајкама са бебама, и то на температурама изнад 30 степени.

После свих ових инцидената и насиља, политички инструисане мањине, које наводно протестују због цене бензина, поставља се питање шта ће држава Србија да предузме како би заштитила грађане од терора.
 

Фото/Текст: pink.rs