• 11
  • 06

Наиме, Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић, Зоран Живковић, Саша Јанковић већ данима покушавају да изведу грађане на улицу тим што покушавају да блокирају саобраћајнице. Своје протесте оправдавају борбом против цена горива, а истина је да је акцизе на гороиво донела бивша власт којој су и они припадали.  

Да је у питању намештаљка и покушај да се грађани преваре говори и Службени гласник Републике Србије од 22. јануара 2009. године.

У Службеном гласнику број 5, од 22. јануара 2009, наводи се да на основу члана 112. став 1. тачка 2. Устава Републике Србије, тадашњи председник Борис Тадић донео је Указ о проглашењу Закона о изменама и допунама Закона о акцизама.

У даљем тексту тог Указа наводи се: 

Проглашава се закон о изменама и допунама Закона о акцизама која је донела Народна скупштина Републике Србије на седници Првог ванредног заседања у 2009. години, 21. јануара 2009.

А у Члану 3. у Закону о изменама и допунама Закона о акцизама каже се да у члану 9.  став 1. тачка 1. број „27,50“ замењује се бројем „42,00“. У тачки 2. број „16,66“ замењује се бројем „26,00“. Тачка 4. мења се и гласи:

Течни нафтни гас за погон моторних возила 13,00 дин/кг.

Повећање акциза на гориво потписао је Борис Тадић, а већину у Скупштини Србије која је и изгласала овај Закон чинила је бивша власт. 

Вук Јеремић, који данас позива на протесте, када су повећане акцизе није се бунио, иако је тада био министар иностраних послова. Други позивар Драган Ђилас такође је био перјаница тадашње бивше власти обављајући место градоначелника Београда, а Саша Јанковић чији чланови активно учествују у блокади грађана био је на челу Заштитника грађана, али нико се од њих није бунио на та повећања.

Постоји оправдана сумња да се у Србији припрема нешто што личи на УКРАЈИНСКИ СЦЕНАРИО, јер су и њихови грађана преварени блокадом саобраћајница.

Текст: pink.rs - Фото: Танјуг/ Бета