• 16
  • 10

Вулин је, наиме, синоћ рекао да је амерички амбасадор "заборавио да Србија није колонија и да не може да гази њено достојанство" и додао да му је жао што "ту бахатост није показао пред (председником Србије Александром) Вучићем, јер би наглавачке летео из владе".

Говорећи о Скотовој изјави, Брнабић је рекао да је то је непримерено, не само у дипломатији, већ и да представља непоштовање домаћина, будући да је дата у згради Владе Србије.

Премијерка је навела да је амбасадор САД био са њом на састанцима и да зна "да ако неко назове Косово државом ти састанци се прекидају и тај неко напушта владу".

- Да након тога додје и то изјави, то је крајње непримерено - навела је премијерка у Нишу.

Она је поновила да не треба да се доводи у питање реакција министра Вулина, већ сама изјава Кајла Скота.

 

Вулин је јуче рекао да је Кајл Скот, "заборавио да Србија није колонија и да не може да гази њено достојанство".

- Жао ми је што амбасадор Скот своју бахатост није покушао да покаже на неком догадјају са председником Вучићем, јер би тада наглавачке летео из Владе. Али бар је Србија могла да види ко се бори за Србију, а ко мисли само на своја доња ледја - рекао је он.

Скот је раније на потписивању меморандума о сарадњи за пројекат изградње Моравског коридора, изјавио да "косовска влада није такозвана, већ Влада Косова, које је независна и суверена земља". На Скотову изјаву је реаговао и председник Србије, Александар Вучић.

Текст: Ало! - Фото: МОД