• 11
  • 07

Док је био на челу Трстеника, Алексић је  свом пријатељу Предрагу Стевановићу, великом пореском дужнику омогућио да има монопол приликом увођења гасификације, обзиром да је Стевановић, баш чудно, већ имао целокупну изграђену гасоводну мрежу, наравно без дозволе. 
За потребе увођења гасификације општина Трстеник се задужила код банака за 100 милиона динара на име куповине четири контејнерске гасне централе и 12 кондензованих гасних блокова.
Алексић је толико задужио општину због увођења гасификације, да грађани Трстеника и данас осећају последице тог посла.  
Алексић је оштетио и државну касу када је најпре основао породични фонд, односно невладину организацију Фонд за унапређење ресурса грађана са женом и тастом, а потом таста искључио из фонда и поставио га на место директора Националне службе за запошљавање у Трстенику. 
Тако је Алексић са својим тастом склапао милионске послове под маском разних пројеката који су најчешће ишли преко испоставе НСЗ у Крушевцу. Прибавио је милионе за свој и женин фонд преко таста Љубише Кнежевића и испумпао огроман новац из државног буџета. 

Човек чији је  шеф Вук Јеремић, уплетен у корупционашку аферу са светским лопужама, Патриком Хоом и Тидијаном Гадиом, а који већ робијају, и који добија стотине хиљада евра из Катара, земље познате по финансирању исламских терориста, морао би пуно тога да објасни пре него нападне оне који се боре за Србију, а не за своје богатство. 

Покрет социјалиста 

Текст: ПС - Фото: Илустрација