• 04
  • 04

Док се у Скупштини града Београда одржава Седница за родну равноправност, испред зграде је опозиција из Ђиласовог Савеза за Србију.

Наиме, испред Градске управе Београда најављена је за 10 сати конференција за новинаре Савеза за Србију, о спречавању пројеката које град планира.

Како сазнајемо, испред Скупштине су Бошко Обрадовић и Никола Јовановић који су блокирали Скупштину. Чују се псовке, звиждуци и повици и њих неколицина покушавају упад у зграду.

Учесници седнице за родну равноправност покушали су да спрече упад. Ипак, након насилног уласка, запослене жене су дочекале Обрадовића повицима "Бошко, фашисто".

Вучићевић: Ово је чист фашизам! 
Главни и одговорни уредник листа Информер Драган Ј. Вучићевић каже да су "Ђиласови фашисти предвођени Обрадовићем" упали у Скупштину града док је трајала Седница за родну равноправност.
  - Ово је чист фашизам и физички напад. Видимо да су се жене супротставиле, почели су да их гурају. Једна од жена је, како сазнајем, пала и у току је указивање помоћи. Они настављају са најгорим насиљем - каже Вучићевић за Пинк. 
Истиче да су пре три недеље држали председника Србије као таоца и готово упали на његову конференцију.
- Претили су насиљем, најављују га, најављују упад у Пинк и то уз најпогрдније речи. Шта је то ако није насиље и фашизам?! Дакле, треба да дођем на врата сваког ко ми се не допада и претучем га? Јел то нормално - запитао је уредник "Информера". 
Каже да се испоставило да је био у праву и да планирају потпуну блокаду града, корак по корак. Каже да су на једном од последњих састанака отворено говорили о томе да треба да падне крв. 
 - Обрадовић је ово рекао, а ово нам је јавио један од чланова СзС који у томе неће да учествује у оваквом плану. Дакле, Обрадовић би да три дана држи град у блокади, треба му 100 или 200 разбијених глава и тада ће Вучић сам пасти - рекао је Вучићевић.  

Једна жена се онесвестила, па је морала да интервенише и Хитна помоћ којој присталице опозиције на челу са Обрадовићем нису дозволили да приђе улазу у Скупштину. 

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић изјавио је да Обрадовић и окупљени испред Скупштине не смеју да покушавају упад, да могу да буду за европски пут и за неевропски, али да не смеју да нападују жене.

- То је најгора врста: бијеш жене и представљаш се као неко ко ће да води државу, то је срамота прве врсте. Да ли постоји икакво логичко и ментално објашњење да прекидаш Форум за родну равноправност, немате права да нападате, повређујете, ломите – рекао је Крстић поводом дешавања испред Скупштине.

Дејан Вук Станковић, аналитичар, рекао је да је Бошко Обрадовић слабо санкционисан због тога што је урадио.

- Пред најаву упада у Пинк треба да се изазивају нереди, као и када је било пред 5. октобар, како би се изазвало насиље. Ово је хватање залета за оно што припремају пред телевизијом и Пинк, као и 13. април - напомиње Станковић.

- Они хоће инцуидент ширих размера.

Вучићевић је рекао да је на њиховим састанцима све ово договорено.

- Шта је следеће. Да дођу свима од нас пред кућу, да нам сачекују децу у вртићима - упитао је Вуичићевић.

Станковић истиче да у Србији ово дивљање нико не оправдава.

- Из суботе у суботу видите да је све мање људи са њима. То у Србији нико не одобрава. Постоји једна мања групација људи која инсистира на тим насиљима - рекао је Вучићевић.

Вучићевић је рекао да су објављене адресе Жељка Митровића и Драгана Бујошевића.

Крстић је, поводом најава напада на ТВ ПИНК, рекао да ниједан медиј не сме да буде нападнут и да сви медији морају да буду заштићени.

Лађевић је рекао да опозиција мисли „да то тако иде“ - постани политичар, узимај паре где стигнеш, нико ти не може ништа, биј жене, упадај у Јавни сервис, јер си лидер политичке партије, а свако треба да одговара за насиље

- Не можемо сви да будемо жртве мањина, ако хоће да мења план и програм скупштине града нека мења на изборима, нико не може да вређа, псује, напада – нагласио је он.

Када нама прете, долазе испред редакција, што ћуте сви остали, шта смо ми, новинари другог реда?, запитао се он, додајући да ако мислите да смо слагали, упутите деманти, тужите, али не нападајте.

-Они хоће да направе слику да овде влада диктатуру – оценио је Лађевић.

Фото/ Текст: pink.rs