• 22
  • 10

- Ђилас жели да за убиство Славка Ћурувије оптужи председника Александра Вучића, потпуно занемаривши чињеницу да је од када је Вучић дошао у позицију да буде на власти, урађено више на истрази убиства Ћурувије и убистава других новинара, него за претходних дванаест година. Њих није брига за истину већ пропаганда и покушају да се на било који начин и најгорим измишљотинама сруши рејтинг председника Вучића и његове политичке опције - рекао је Вучићевић.

Како каже, они желе да отму власт да би отимали паре и то је, како каже, почетак и крај сваке приче.

- Они су схватили да на изборима, регуларно и поштено не могу да добију власт. Такође су свесни да би изгубили сваке изборе. Људи у Србији одлично знају ко ради а ко не, ко лаже, а ко жели да направи од ове земље, пристојну земљу. Они знају да ће још дуго времена у будућности пролазити исто као и до сада. Али покушаће на сваки нелегалан и покварен начин да отму власт, а са једним јединим циљем, да се обогате - рекао је Вучићевић.

 

Он је подсетио на удар Драгана Ђиласа на медије у Србији прошле недеље и његово подношење пријаве против Информера за такозвани говор мржње и дискриминацију.

- Ми смо изреволтирани тиме, морали да истражимо још више и видели смо да тога има толико пуно. Дошли смо до шокантних података и сазнања. Направили смо шему дела заједничког пословања Драгана Ђиласа и начина на који они извлаче новац из Србије. Шема ће на крају довести до тога да ће пословањем многих тајкуна из Србије, али и из региона, морати да се позабаве надлежне европске институције и надлежни европски органи за борбу против прања новца - рекао је Вучићевић.

Вучићевић је рекао да су они оптужили Вучића да је велики лажов и како њихова заједничка сарадња и контролисање медије није истинита.

- Тврде да немају заједничких послова, да не утичу један на другог, да се не помажу и не контролишу медије заједно. Међутим, постоје докази који показују управо супротно... - рекао је Вучићевић.

Како каже, они избацују паре из фирми које послују у Србији, преко уговора о позајмици, уговора о заједничком техничком пословању, и онда, како истиче, те паре извлаче за себе и неке своје послове.

- Да би схватили како функционише ова шема, ова пословно сумњива парамафијашка хоботница, довољно је да кажемо да смо ми до сада утврдили у овом истраживању, да је у власничкој и управљачкој структури ових фирми, веровали или не повезана 102 правна лица - рекао је Вучићевић.

Према његовим речима, они то раде зато што избегавају плаћање пореза, зато што како каже, фингирају пословне трошкове и перу паре.

Како каже Вучићевић, видимо да су у питању стотине милиона евра где се фиктивним пословањуима избацује новац из Србије.

Вучићевић додаје да су и друге фирме око Ђиласа регистроване у неким малим изнајмњеним становима.

- Ово је јако битно да би људи могли да виде ко и како у Србији контролише медијско и жели да контролише и политичко „тржиште“ - рекао је Вучићевић.

Према његовим речима, са рачуна једне фирме уплаћује се на рачун друге, које су такође у пословима око Ђиласа, како каже, на рачун позајмице.

- Од тих пара могло би да се направи много километара пута, цео клинички центар и још много тога. Такав посао данас у ЕУ би се сматрао криминалом и прањем новца, међутим они су имали помоћ у држави и њиховом гувернеру банке, и то је поред осталог и разлог због чега им је потребна власт, и то је управо доказ како би они водили Србију - рекао је Вучићевић.

Вучићевић је нагласио да сада овако више не може да се ради, и то њима не одговара.

Видео/ Фото/ Текст: pink.rs