• 15
  • 10

Првог зато што је стао уз Србију онда када нико други није хтео, а ни смео, онда када су бомбе падале по сувереној и европској држави која то, ако ни због чега другог, својом историјском улогом полагања живота на олтар слободе није заслужила.
Овом другом зато што је писао о Београду, успаваном и опљачканом граду, који се пробудио и обукао свечану одору метрополе.
Звер фашизма показује своје лице онда када не постоје други облици политичког деловања.
И баш зато, у недостатку програма, идеја и начина демократског деловања, они посежу за опасним, фашистичким методама прогона неистомишљеника.
Синоћ су палили књиге,а сутра ће палити нешто друго.
Зато је крајње време да се ствари назову правим именом и да се дозову памети сви они који пружају подршку овако настраном и рушилачком исказивању сопствене немоћи.
Покрет социјалиста на челу са председником Александром Вулином, своју пуну подршку у борби против овог друштвеног зла, даје председнику Александру Вучићу.
Као странка левице, не смемо дозволити да останемо глуви и слепи на овакве појаве, већ ћемо се, као увек до сада, борити да се оне искорене и оду тамо где им је и место, односно у политичку корпу за отпатке", казао је генерални секретар Покрета социјалиста Предраг Вулетић.

Текст: ПС - Фото: Илустрација