• 11
  • Октобар

Тако је Вашингтон пост пренео вест агенције АП под насловом „Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца“, која је објавила да је српски министар одбране Александар Вулин хвалио осуђеног генерала Војске Србије уз речи да Србија више не треба да се стиди ничега предузетог у вези побуне Албанаца на Косову.

Подсетимо, Вулин и генерални секретар председника Србије Никола Селаковић присуствовали су у Нишу сусрету старешина 3. армије за време НАТО агресије под називом “Да се не заборави“.

Скупу је присуствовао и последњи командант 3. армије, генерал Владимир Лазаревић, осуђен пред Хашким трибуналом на 15 година затвора због злочина над косовским Албанцима.

Вулин је том приликом рекао да Србија није ничим изазвала НАТО агресију, а да њени војници, њен народ може само да буде поносан на своју улогу у свим овим годинама, на људе који су данас у Нишу.

„Трећа армија, генерал Лазаревић па и сви они који више нису са нама или који су негде далеко имају разлога да буду означени и препознати као најбољи међу најбољима. Као најхрабрији међу најхрабријима“, рекао је Вулин.

АП и Вашингтон пост, међутим, оцењују да се Србија званично декларисала као земља која стреми чланству у ЕУ, али да се све више у пракси иде ка Русији.

На Вулина „дрвље и камење“ бацају и немачки Дојче веле, Зидојче цајтунг, а посебно му се замера истрајавање на заговарању војне неутралности Србије и његово често потенцирање даљег унапредјења односа Србије и Руске Федерације, нарочито када је у питању војна сарадња. Најновији медијски напади медија из САД, Немачке, те хрватског Јутарњег листа, али и домаћих медија који се махом финансирају из фондова Џорџа Сороша и њему блиских, сматрају се другом фазом реализације плана „дискредитација Вулина“, који је, према неким сазнањима, пројектован у америчкој амбасади у Београду, а међу америчким лобостима у овом пројекту посебно се истичу министари Зорана Михајловић и Душан Вујовић, који иначе важе за најистакнутије заступнике америчких интереса у влади Ане Брнабић. Вулин међутим ужива подршку председника Србије Александра Вучића. Предвиђа се да ће напади на Вулина потрајати, а интензивираће се, према америчком сценарију, након 20. октобра, када се, како сазнајемо, неће бирати средства у намери да се српски министар одбране сатанизује.

Текст: in4s.net - Фото: mod.gov.rs