• 11
  • 02

„Министарство унутрашњих послова наставиће активно да ради на побољшању услова рада полицијских службеника, кроз набавку савремене опреме, технике, али и реновирање постојећих просторија како би полиција имала све услове да буде још ефикаснија у борби против криминала“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, припадници граничне полиције брину о безбедности државне границе, сигурности и безбедности сваког грађанина, али истовремено остварују и добре резултате у санкционисању кривичних дела, посебно фалсификовања докумената и заплене наркотика.

Министар се посебно осврнуо на спречавање кривичних дела фалсификовања докумената и истакао да је Станица граничне полиције Београд сврстана међу 10 најбољих граничних служби у Европској унији по резултатима оствареним у овој области.

Министру Вулину, који је Станицу граничне полиције Београд обишао са директором полиције Владимиром Ребићем и начелником Управе граничне полиције Милетом Јандрићем, презентована је и специјална опрема коју гранична полиција користи за преглед фалсификованих докумената.

Текст/ Фото/ Видео: МУП