• 11
  • 02

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće aktivno da radi na poboljšanju uslova rada policijskih službenika, kroz nabavku savremene opreme, tehnike, ali i renoviranje postojećih prostorija kako bi policija imala sve uslove da bude još efikasnija u borbi protiv kriminala“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, pripadnici granične policije brinu o bezbednosti državne granice, sigurnosti i bezbednosti svakog građanina, ali istovremeno ostvaruju i dobre rezultate u sankcionisanju krivičnih dela, posebno falsifikovanja dokumenata i zaplene narkotika.

Ministar se posebno osvrnuo na sprečavanje krivičnih dela falsifikovanja dokumenata i istakao da je Stanica granične policije Beograd svrstana među 10 najboljih graničnih službi u Evropskoj uniji po rezultatima ostvarenim u ovoj oblasti.

Ministru Vulinu, koji je Stanicu granične policije Beograd obišao sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i načelnikom Uprave granične policije Miletom Jandrićem, prezentovana je i specijalna oprema koju granična policija koristi za pregled falsifikovanih dokumenata.

Tekst/ Foto/ Video: MUP