• 28
  • 11

„Овде је било мале деце, жена, овде је било свих оних који не смеју и не треба да буду ван наших кампова. Морамо да водимо рачуна о њиховом здрављу, као што морамо да водимо рачуна о здрављу свих наших грађана. У време ковида, у време ове епидемије ниједан мигрант не сме да буде ван прихватних центара, где им је обезбеђено све што им је потребно, где им је обезбеђена и медицинска заштита“, рекао је Вулин.

Министар Вулин је истакао да припадници МУП-а воде рачуна о достојанству сваког људског бића које се нађе у Србији, али и да они морају водити рачуна о законима и правилима које важе у Републици Србији, јер је закон једнак за све.

“Сматрамо да смо на овај начин побољшали безбедност на овом простору и наравно да ће Министарство унутрашњих послова учинити све да се у Србији поштује закон и да наш свакодневни начин живота ни на који начин не буде поремећен“, закључио је Вулин.

Председник Општине Нови Кнежевац др Радован Уверић захвалио се министру унутрашњих послова Александру Вулину, директору полиције Владимиру Ребићу и свим полицијским службеницима који су извели јутрошњу акцију у општини Нови Кнежевац, у селима Мајдан и Рабе. Уверић је поручио да је оваква акција за ову општину од великог значаја као и да очекује сличну сарадњу, уколико се мигранти буду окупили опет у већем броју.

Текст/ Фото/ Видео: МУП