Министар Вулин на свечаности поводом обележавања Дана града Бањалуке пожелео да сви заједно будемо стабилни, сигурни и успешни

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министар унутрашњих послова Александар Вулин, на свечаности поводом обележавања Дана града Бањалуке, поручио је вечерас да докле год Србију води председник Вучић Република Српска ће знати да постоји једно место где ће увек бити код куће – њена Србија.

НАРОДНИ МИНИСТАР Александар Вулин - Фото: МУП
НАРОДНИ МИНИСТАР Александар Вулин - Фото: МУП

„Овај град и Република Српска имају право да се надају добрим и бољим временима. Док председник Александар Вучић води Републику Србију, Република Српска ће бити чувана, брањена, сачувана и док год буде водио Републику Србију председник Александар Вучић, Република Српска ће знати да постоји једно сигурно, стабилно, вредно и важно место на планети земљи где ће Република Српска увек бити код куће - њена Србија. И докле год сви заједно будемо сањали сан о усправној, успешној, богатој, развијеној Србији сањамо сан о успешној, богатој, усправној и развијеној Републици Српској“, нагласио је министар Вулин.

Истакао је да други народи имају право да буду јединствени политички народи и упитао зашто Срби не би били јединствен политички народ.

„Зашто се на овај дан не би сабрали и размишљали о себи и времену које долази. Зашто не би доносили одлуке које су од суштинског значаја за трајање и постојање Срба. Зашто их не би доносили заједно?“, упитао је министар Вулин. Нагласио је да сви други имају право на то, а зашто би то право само Србима било ускраћено?

„Срби су створили Републику Српску, Срби су створили Србију, само Срби могу да умање Србију или изгубе Републику Српску. То ова генерација себи неће дозволити. Убеђен и сигуран да је време које је пред нама време мира, напретка, раста. Убеђен и сигуран да ће српски народ у данима који долазе само показивати своју величину, колико је вредан понављања. Уверен да ће време које је пред нама бити време политичког јединства Срба. Да ће Срби у овој генерацији политичара створити „српски свет“, казао је министар Вулин.

Указао је да има бројнијих народа од српског, да има већих градова  од Бањалуке,  богатијих и развијенијих, али тврдоглавијих, упорнијих и народа који више воли слободу нема.

„Ми данас обележавамо 77 година од дана када није дошла слобода, она ни не дође ни не оде, већ дана када су наши преци отели слободу, као што се слобода на овим просторима једино и може добити“, казао је министар Вулин и нагласио да Бањалука не постоји случајно, баш као што ни Република Српска није настала случајно као творевина великих сила.

„Република Српска је настала као потреба српског народа да има свог судију, лекара, полицајца, јер тамо где то нема, тамо за српски народ нема ни слободе ни правде“, казао је министар полиције.

У име председника Србије и свих Срба Александра Вучића министар Вулин је честитао дан Бањалуке и пожелео да сви заједно будемо стабилни, сигурни и успешни.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: МУП | 27.04.2022.


Најновије