• 14
  • 04

„У модерном свету није питање да ли ће доћи до терористичког удара, него када ће доћи. Припадници Полицијске бригаде деминерске чете обучени су и спремни да у случају било каквог инцидента са експлозивним направама заштите имовину и животе свих грађана наше земље“, рекао је министар Вулин.
 
Министар је, после обиласка Чете за противдиверзиону заштиту Полицијске бригаде, навео да је за успех у раду ових момака неопходно да буду добро обучени и опремљени.
 
„Министарство унутрашњих послова обезбедило је сва потребна средства да се купи  најсавременија опрема било ког светског произвођача, али исто тако са партнерским земљама ради на њиховим обукама и усавршавањима“, рекао је министар Вулин.
 
Вулин је додао да су припадници ове чете, иако често неприметни, увек ту уколико се деси инцидент са експлозивним направама и да не постављају питања без обзира колико да су њихови животи угрожени.
 
„Зато морамо да их сачувамо, да учинимо све да буду што више заштићени, да имају технику која ће омогућити да буду на довољној удаљености од места на коме могу бити повређени“, рекао је министар Вулин поручивши да је улагање у њихове обуке и опрему улагање у заштиту свакога од нас.

Текст/ Фото/ Видео: МУП