• 17
  • 11

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да у Србији мафија неће и не може да има своју државу и да ће се безбедносне структуре изборити са свим онима из државног апарата који су повезани са организованим криминалом.

„Нема места да у једној земљи имате организовани криминал који је снажан као држава или јачи од ње. То није могуће. Не може неко ко располаже огромним новцем или је спреман да ликвидира човека да влада у овој земљи. У овој држави неће владати нико ко није изабран на изборима и не може то да купи ни силом, ни новцем“, рекао је Вулин за РТС.

Он је навео да ће Министарство унутрашњих послова наставити борбу са криминалом и посебно појачати активности усмеренe на сузбијање организованог криминала, али и да ће фокус његовог рада бити и на уличном криминалу.

„Увек говоримо о мафији и организованом криминалу, али оно што је један од мојих фокусa је како да се изборимо са уличним криминалом који погађа обичног човека, да вам неко не скине патике детету, да оно буде сигурно и безбедно да у школском дворишту неко неће покушати да му да дрогу. Борићемо се против педофилије, џепароша и свих оних који узнемиравају свакодневни живот грађана“, рекао је Вулин.

 

 

Kоментаришући наводе председника Републике Србије Александра Вучића о борби против мафије, Вулин је истакао да председник ништа не говори случајно.

„Председник Александар Вучић је храбар човек и тиме што је рекао да држава објављује  рат мафији он је себе и своју породицу ставио као прву мету. Честo кажем да он не води довољно рачуна о сопственој безбедности и да пречесто оде у први ред, поведе борбу пре свих осталих и то је урадио и сада. Ми смо ту да га следимо и да радимо“, рекао је Вулин.

На питање новинара да прокоментарише изјаву председника да су неки људи из државног апарата укључени у мафију, Вулин је навео да председник Вучић никада не говори непроверено, да су неки људи идентификовани и да ће се држава са тим злом изборити, али да није полицијa та која одлучује о објави идентитета већ тужилаштво. 

Министар је истакао да је безбедносна ситуација у Србији веома добра, када се погледају статистички подаци, и да је повећан број расветљених кривичних дела.

„Осећај мене и вас није статистика. Kада чујемо да је неко убијен у тржном центру, када чујемо да се десило мафијашко убиство, чак и када га расветлимо, осећамо се небезбедно. Статистички, ситуација је веома добра, али субјективни осећај је такав да мора да буде много безбеднија“, навео је министар Вулин.

Текст/ Фото/ Видео: МУП/ vulin.rs