Путин: У Украјини су прављене компоненте за биолошко оружје

У Украјини, под контролом САД, правили су компоненте биолошког оружја, стварали механизме за дестабилизацију епидемиолошке ситуације у Заједници независних држава, изјавио је председник Русије Владимир Путин на седници ОДКБ у Москви.

Седница ОДКБ у Москви - Фото: СПУТНИК
Седница ОДКБ у Москви - Фото: СПУТНИК

Он је истакао да Русија већ дуго упозорава на војно-биолошке активности САД на постсовјетском простору.

Као што знате, Пентагон је отворио десетине специјализованих биолошких лабораторија и центара на нашем заједничком региону. и они се не баве пружањем практичне медицинске помоћи становништву оних земаља у којима су покренули своје активности“, рекао је Путин.

Председник Русије је додао да је главни задатак америчких биолошких лабораторија прикупљање биолошког материјала и проучавање за своје потребе специфичности ширења вируса и опасних болести.
„И сада, током специјалне операције у Украјини, добијени су документовани докази да су у непосредној близини наших граница прављене компоненте биолошког оружја, кршећи Конвенцију о забрани биолошког и токсичног оружја“, рекао је руски председник.
Руски лидер је додао да су у близини граница Русије „разрађиване могуће методе и механизми за дестабилизацију епидемиолошке ситуације на постсовјетском простору“.
Путин је с тим у вези истакао да руска страна рачуна на подршку колега за што бржу реализацију руске иницијативе о формирању у оквиру ОДКБ одговарајућег савета за ово питање.

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: СПУТНИК | 16.05.2022.


Најновије

Дан сјећања на Јадовно

24.06.2022.
Фашизам и нацизам
Дан сјећања на Јадовно