• 24
  • 04

„У тој кући, "кући страве", довођени су људи који су на најсуровији и најмонструознији начин убијани. У склопу те куће пронађена је и тајна просторија, врло вешто и ефикасно сакривена, до које можда не бисмо дошли да није било оних који су били спремни да поделе ту информацију са нама и у којој смо пронашли застрашујуће велику количину наоружања, више од 10 килограма разних врста експлозива, припремљених и спремних да буду активирани. У тој просторији смо пронашли и индустријске машине за млевење меса, за млевење костију. Припадници наших форензичких тимова раде на истраживању биолошких трагова којих има у великој количини“, истакао је министар Вулин.

Министар је додао да је Тужилаштво за организовани криминал веома задовољно квалитетом и садржином материјалних доказа који, без сваке сумње, објашњавају и указују на то шта су радили чланови ове организоване криминалне групе.

Министар Вулин је поручио јавности да не дозволе да било ко покуша да релативизује ово што је пронађено и што се открива, и да нико не покушава да ово представи као политички или навијачки обрачун. 

„Ово је обрачун са најозбиљнијом организованом криминалном групом још од "Земунског клана". Ово је обрачун са људима који су на најмонструознији начин убијали друге људе, ово је обрачун са људима који су имали такву количину наоружања и експлозива, да су били у стању да воде прави сукоб готово и са државом“, нагласио је министар Вулин. 

Министар полиције се захвалио припадницима МУП-а, БИА и Тужилаштву за организовани криминал на огромном раду и труду, и додао да не може да искључи могућност да оваквих тајних просторија не постоји још, као и да ће полиција учинити све да оне буду пронађене.

„Ови зликовци неће никада изаћи из затвора. Они не заслужују да изађу из затвора, и сигуран сам да ће наше правосуђе донети управо такву одлуку. Материјални докази су ту“, рекао је министар Вулин.
 

Текст/ Фото/ Видео: МУП