• 04
  • 12

„За нас је ова опрема заиста велика и драгоцена донација. Са задовољством хоћу да кажем да је и Влада Немачке највећи донатор Министарства унутрашњих послова Републике Србије. До сада вредност донација немачке Владе према нашем Министарству износи 3,5 милиона евра. То је велики новац и то је новац који смо утрошили на оно што је заиста потребно нашим полицајцима, на оно што је ојачало нашу граничну полицију и оно што чува безбедност свих наших грађана“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин који је са амбасадором СР Немачке Томасом Шибом присуствовао примопредаји возила и опреме.

„Да бисмо сачували наш начин живота, морамо контролисати своје границе. Границе ћемо боље контролисати захваљујући овој опреми и сви наши припадници ће на једноставнији и безбеднији начин моћи да испуњавају своје задатке. Министарство унутрашњих послова је захвално на сарадњи и са великим задовољством ћемо наставити да сарађујемо са нашим немачким партнерима. Борба против илегалних миграција, борба против тероризма, борба против организованог криминала нас уједињује без обзира где се налазимо и свака подршка и помоћ Министарству унутрашњих послова Републике Србије јесте и велико улагање у безбедност читаве Европе“, додао је министар Вулин.

 

 

Амбасадор СР Немачке у Београду Томас Шиб истакао је да српски и немачки органи већ годинама интензивно сарађују на сузбијању међународног криминала.

„Данашњи пакет опреме у виду 10 теренских возила, уређаја за детектовање лажних докумената и камера је обиман и тиме се наставља сарадња немачке полиције са Управом граниче полиције Србије. Српска Управа граничне полиције годинама је важан партнер за нас управо у контроли и сузбијању илегалних и незаконитих миграција. Ова велика помоћ коју је српској граничној полицији дало на располагање Савезно министарство унутрашњих послова СР Немачке јесте и допринос за успостављање граничног надзора на европском нивоу. Сузбијање међународног криминала, борба против тероризма и незаконитих миграција јесте велики изазов који можемо само заједно да превазиђемо“, рекао је амбасадор Шиб.

Марко Благојевић, припадник Одсека за оперативну примену специјалне технике УГП, нагласио је да ће гранична полиција донацијом СР Немачке побољшати рад на обезбеђењу државне границе и у контроли путника и превозних средстава.

Текст/ Фото/ Видео: МУП