• 18
  • 11

Припадници Министарства унутрашњих послова завршили су вечерас са увежбавањем за извођење антитерористичке тактичко-показне вежбе „Обруч 2020“, а на тим припремама присуствовали су министар унутрашњих послова Александар Вулин, директор полиције Владимир Ребић и начелници чије јединице сутра приказују вештине и способности у савладавању терориста и ослобађању талаца.

У овој вежби за извршавање најсложенијих безбедносних задатака своје вештине и опрему показаће припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Интервентне јединице 92, Полицијске управе за град Београд и Сектора за ванредне ситуације.

Циљ ове вежбе јесте приказ спремности припадника Министарства унутрашњих послова да пруже ефикасан одговор у свакој ситуацији у ноћном режиму и отежаним условима, као и обученост да хитном интервенцијом без одлагања, уз коришћење опреме високог нивоа балистичке заштите и савремених техничких уређаја, савладају терористе и заштите грађане.

На вежби ће, поред 250 припадника Министарства унутрашњих послова, бити ангажовано 28 возила различите намене и пет хеликоптера.

Текст/ Фото/ Видео: МУП