• 12
  • 02

Из Удружења су реаговали на јучерашње саопштење ДС у коме се наводи да је Малиновић, који је одборнички кандидат коалиције "Да ослободимо Београд", изјавио да Крајишници не треба да дозволе да их још једном изманипулишу "исти они који су их укрцали на тракторе и распутили свугде по свету".

"Крајишки Срби добро памте ко их је током ''Олује'' протерао са вековних огњишта и јако добро знају да су то биле усташе, потомци истих оних који су их убијали и протеривали и пола века раније", наводи се у саопштењу Удружења избеглих, расељених и досељених Срба.

Како кажу, то што је рекао Малиновић никада за свој народ не би изговорио неки Хрват, али он за свој јесте и то зарад ситних политичких поена. 

"Оно што је најстрашније јесте, да уопште није случајно што Малиновић то изговара у тренутку када хрватске усташе траже извињење од Александра Вучића, те Малиновић тако даје оправдање усташама за сво зло које су починили и окривљује Србе да су сами себе протерали их Хрватске. Ако имаш још и мало образа стиди се Малиновићу", закључује се у саопштењу.
 

Текст: Танјуг - Фото: Илустрација