ДФ: Очекујемо привођење и процесуирање Катнића и Чађеновића, у супротном, снажно ћемо одговорити!

ЦРНА ГОРА - "За неког ко се хвалио учешћем на међунардним тужилачко полицијским семинарима, сарадњом са свим полицијама свијета, ипак морамо примијетити да Миливоје Катнић својим циркуским објашњењима о улогама Лазовића и Миловића, јасно показује да није марио за сарадњу са Еурополом, и да је селективно приступао документима које је добијао од наших европских партнера", рекли су из ДФ-а.

Демократски фронт - Фото: in4s.net
Демократски фронт - Фото: in4s.net

„Након јучерашњег „појашњења“ Миливоја Катнића о његовој и улози специјалног државног тужилаштва у прикривању доказа, и заустављању истраге о везама високих полицијских службеника са вођама Кавачког клана, већ данас су се стекли услови да некадашњи ГСТ и његов замјеник Саша Чађеновић буду ухапшени и процесуирани“, рекли су из Демократског Фронта као реаговање на изјаву Миливоја Катнића.

Њихово саопштење преносимо интегрално:

Осим јавног признања Миливоја Катнића, имамо и визуелни доказ – фотографију насмијаног Саше Чађеновића коју је Петар Лазовић послао Радоју Звицеру. Ова фотографија, која је очигледно настала у згради тужилаштва, довољно говори о томе да Саша Чађеновић зна да је фотографисан од стране Петра Лазовића. Али што је још више инкриминишуће за Чађеновића, јесте да фотографија прослијеђена Радоју Звицеру, представља јасну поруку да Кавачки клан има заштиту специјалног тужилаштва. Такође, чињеница да је ГСТ Владимир Нововић инсистирао на поновном формирању предмета јасно указује на свјесну опструкцију Миливоја Катнића и Саше Чађеновића који су крајем јануара 2021. године закључили да не постоје елементи за кривично гоњење Петра Лазовића и Љуба Миловића. Признавши синоћ да он лично стоји иза ове одлуке, Миливоје Катнић безуспјешно покушава спасити Сашу Чађеновића, и релативизовати документа која је објавио Еуропол. Зато ДФ очекује од ГСТ – а Владимира Нововића, да колико данас изда налог за привођење и одређивање тужилачког притвора Миливоју Катнићу и Саши Чађеновићу, јер између њихових и злоупотреба Весне Меденице не постоји разлика.

За неког ко се хвалио учешћем на међунардним тужилачко полицијским семинарима, сарадњом са свим полицијама свијета, ипак морамо примијетити да Миливоје Катнић својим циркуским објашњењима о улогама Лазовића и Миловића, јасно показује да није марио за сарадњу са Еурополом, и да је селективно приступао документима које је добијао од наших европских партнера.

Због свега наведеног, ДФ очекује у наредним сатима привођење и процесуирање Миливоја Катнића и Саше Чађеновића, иначе ћемо сваки покушај релативизације овог случаја сматрати као пројектован и тенденционзан, и на шта ћемо имати конкретан и снажан одговор.

Вријеме је за правду!

ПРИДРУЖИТЕ СЕ ТЕЛЕГРАМ ГРУПИ ПОРТАЛА СРПСКОГ СВЕТА: ЛИНК

Текст/ Фото: in4s.net | 05.05.2022.


Најновије